Sajtóközlemény „Menő Menzák” program Borsodszentgyörgyön

 

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ESZA.jpg

 Sajtóközlemény

 

„Menő Menzák” program Borsodszentgyörgyön

2018.02.01-2019.01.31


A Borsodszentgyörgyi Diákokért Alapítvány sikeresen pályázott az EFOP-1.8.5-17-es uniós és hazai társfinanszírozásban kiírt támogatási konstrukcióra és 20,00 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola és Óvoda Borsodszentgyörgyi Tagiskolájában megvalósítandó egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok megvalósítására.


 

A projekt azonosítója:               EFOP-1.8.5-17-2017-00029

A Kedvezményezett neve:         Borsodszentgyörgyi Diákokért Alapítvány

Projekt címe:                            Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok

Borsodszentgyörgyön

A támogatás összege:              20 000 000 Ft

A támogatás intenzitása:           100%

A megvalósítás időszaka:         2018.02.01-2019.01.31 között tervezetten

 

A projekt megvalósítása során a Borsodszentgyörgyi Diákokért Alapítvány a helyi általános iskolában tanuló gyerekek, valamint a szüleik és a pedagógusaik számára szervez különböző programokat, melyek segítségével tudásmegosztás és tudásbővítés érhető el az egészséges táplálkozás témakörében.

A fejlesztés eredményeként a diákok naprakész elméleti és gyakorlati ismeretekkel fognak rendelkezni a modern táplálkozástudományi alapelméleti kérdésekkel, valamint a helytelen táplálkozásból fakadó későbbi kockázatokkal, esetleges betegségekkel kapcsolatban.

A programelemek között szerepel kérdőíves felmérés a programba bevont diákok táplálkozási szokásairól, dietetikai szaktanácsadáson vehetnek részt, tájékoztató napok, ismeretterjesztő előadások, főzőversenyek szervezése és tanulmányi kirándulás is szerepel a programban, ahol játékos keretek között mélyíthetik el a megszerzett tudásukat.

A megvalósítás során közismert emberek (Görbicz Anita és Vincze Ottó) személyes példájukon keresztül mutatják be az egészséges táplálkozás előnyeit, valamint mesélnek saját tapasztalataikról is.

A 20 millió forintos uniós támogatás segítségével eszközbeszerzés keretében az iskola tárgyieszköz állománya bővülni fog konyhai eszközökkel, bútorokkal és a programokhoz kapcsolódó anyagokkal. A támogatás segítségével kialakításra kerül az iskolai tankert is.

A program keretében 2 db ivókút is beszerzésre kerülnek, melyek a beépítést követően biztosítani tudják a tiszta ivóvíz vételezés lehetőségét a diákok számára.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

 

További információ kérhető:
Némethné Borbás Anikó, kuratóriumi elnöktől